wskyvwsk 發表於 18-8-10 21:23

有沒有人有興趣合購恆生期指Tick Data(2001年2月至2018年7月)

有沒有人有興趣合購恆生期指Tick Data(2001年2月至2018年7月)CSV檔有sample看,有興趣PM留Email

wanwh 發表於 18-8-12 02:08

真的需要用到 tick data?

ltfdick1994 發表於 18-10-15 10:12

想問你係咪想買香港交易所既官方期指數據?
因為我自己有2014年7月至今既期指tick data, 但我上過HKEX官網睇佢個格式, 佢係所有期貨集埋一個csv, 如果要backtest買完佢果data又要自己process一下先, 超唔方便, 定係你係響其他source買?
有興趣既請回覆, 你可以叫我Derek~

hoho 發表於 18-10-15 18:45

ltfdick1994 發表於 18-10-15 10:12
因為我自己有2014年7月至今既期指tick data, 但我上過HKEX官網睇 ...

Hi Derek
請問可分享你的2014年7月至今既恆生期指tick data 給我嗎?
可上載到google雲端空間, 謝謝!!!

peter95 發表於 18-12-4 22:54

因為我自己有2014年7月至今既期指tick data, 但我上過HKEX官網睇 ...

請問可分享你的2014年7月至今既恆生期指tick data 給我嗎?
可上載到google雲端空間, 謝謝!!!

感謝你
頁: [1]
查看完整版本: 有沒有人有興趣合購恆生期指Tick Data(2001年2月至2018年7月)